קשב וריכוז

קשב וריכוזבעיית קשב וריכוז או בכינוייה ADD/ADHD היא צורת התנהגות המאופיינת בצורות שונות. ילד כזה מופנה לטיפול בעקבות חוסר קשב שמקושר לתנועה תזזיתית או חוסר קשב שמקושר לחוסר תגובות מתאימות/אפאטיות. לעיתים אתה מרגיש שאתה מדבר אך הילד לא מקשיב וכאשר הוא נמצא בתנועה אתה חושב שהוא לא מקשיב ולא מרוכז. הספרות האחרונה מצביעה על חשיבות הקשר שבין תנועה – קשב וריכוז – למידה.
לחלק מהילדים יש בעיות קואורדינציה (בעיות מוטוריות), בעיות במוטוריקה גסה ובעיות חברתיות (ברובם מוגדרים ADD ) והם זקוקים לפיתוח קואורדינציה ובמיוחד פיתוח של מרכיבים מסוימים על מנת לפתח להם תפישה חושית.
חלק אחר מהילדים ניחנו בקואורדינציה גבוהה (ברובם ילדי ADHD) והם זקוקים לתנועה קואורדינטיבית על מנת להקשיב ולהתרכז כדי ללמוד בדרך יעילה יותר.
ברובם הם ילדים תזזיתיים, מתקשים לשבת בשקט בגן/בכיתה, אינטליגנטים מעל הממוצע אך לא ממצים את הפוטנציאל שלהם, דעתנים, מרדנים, לעיתים תוקפניים ועם בעיות התנהגות. במרבית המקרים שילד מוגדר כסובל מבעיות קשב וריכוז אין ממצאים רפואיים, יש בעיה בגן/בכיתה/בבית, הילד לא מרוכז, לא קולט את חומר הלימוד, מפריע למורה/לגננת והישגיו הלימודיים נמוכים.
חוסר האיזון ההתפתחותי יוצר חוסר שקט פנימי המתורגם לחוסר שקט תנועתי. ההערות והגערות הרבות מצד ההורה/ המורה/הגננת גורמים לילד כזה לאבד אמון בעצמו ולעיתים גם לאבד חברים. לכן יש לטפל בשורש הבעיה למצוא מה מונע מהילד להיות קשוב ומאוזן פנימית.
יש מה לעשות! שיטת OCO™ נותנת מענה לילדים כאלו. ע”י מבדק מקיף בשיטת OCO™ של מכלול התפקוד התנועתי –קואורדינטיבי, חשיבתי, למידתי ורגשי. בנוסף נעשה מיפוי של מגוון ערוצי הקליטה ושליפת המידע של הילד. ככה ניתן לאבחן איפה טמון הקושי שלו. הפעילות הפרטנית ממוקדת בקידום הלמידה בהתאם לאפיוניו האישיים ודרכי הלמידה הייחודיות שלו.
תוך כמה שבועות של פעילות ניתן להבחין בשיפור המוטיבציה ללמוד, בהתנהגות ובמידת העצמאיות שלו בלמידה. בנוסף הריכוז שלו משתפר, הישגיו הלימודיים עולים וקשריו החברתיים משתפרים.

בדוק את ילדך

1. הגננת/המורה מתלוננת שהילד לא יושב בשקט?
2. הילד מתלונן רבה פעמים שמשעמם לו?
3. הילד לא משתתף פעיל בכיתה?
4. אומרים על הילד שיש לו פוטנציאל אך הוא לא ממש אותו?
5. עובר מהר מנושא לנושא הן בדיבור והן בכתיבה?
6. בזמן הישיבה מפעיל ללא הרף את ידיו/רגליו?
7. אוהב לשנות תנוחות בישיבה?
8. מדבר ללא הפסקה/לא מדבר בכלל?
9. מתחיל שיחה ובמהלכה שוכח מה רצה להגיד?
10. לא מסתכל למבוגר בעיניים?
11. לא יכול רק להקשיב, רוצה לעשות כמה דברים בבת אחת?
12. קורא בשכיבה?
13. כדי ללמוד זקוק לשקט מוחלט/למוסיקה?
14. מתפרץ לדברי אחרים?
15. משחק בלי הפסקה עם כדור/נמנע מכדור?
16. מפוזר/חסר סדר?
17. לא עומד בזמנים?
18. מתעניין רק במה שמעניין אותו?
19. היה בטיפול בריפוי בעיסוק/טיפול רגשי/פסיכולוג?
20. היה בטיפול בהפרעת קשב וריכוז?
21. האם הילד מוסח מגורמים מגוונים?
22. האם נאמר על הילד שיש לו חוסר בקרה מוטורית? חוסר תכנון תנועה?
23. מפיל חפצים/נתקל בחפצים?
24. האם הילד מתנדנד על הכיסא/ לא יכול לעמוד בשקט?
במידה וענית תשובה חיובית לפחות על 6 שאלות, כנראה שילדך סובל גם מבעיית קואורדינציה שמקשה עליו את הלמידה, או שהוא בעל קואורדינציה שצריך לרכוש כלים איך להיעזר בה לצורך שיפור הריכוז והלמידה. הפעילות הקואורדינטיבית בשיטת OCO™ שמותאמת לו אישית לאחר אבחון, היא הפעילות שתיצור לו את השילוב הרצוי בין תפישה חושית קואורדינציה ולמידה מבדלת.
במידה והבעיות לא תטופלנה הוא יפתח עם השנים תסמינים נוספים הקשורים לתפקודים יום יומיים ובעיות יציבות רגשית.

הייחודיות שלנו

אנחנו בשיטת™ OCO יודעים, בעזרת אבחון מעמיק לאתר את הקשיים שמובילים לחוסר איזון גופני -קואורדינטיבי –רגשי וחשיבתי, שמתבטאים בין היתר בהפרעות קשב וריכוז, בעיות התנהגות וקשיי למידה. אנו מתאימים לכל ילד את סוג הפעילות המתאים ביותר לצרכיו.
סוגי הפעילויות
• אימון לפיתוח ריכוז דרך קואורדינציה
• אימון לפיתוח דימוי עצמי ובטחון עצמי דרך קואורדינציה
• אימון לרכישת מיומנויות כמו הקשב ויכולת למידה
• אימון לרכישת טכניקות להתמודדות עם מצבים רגשיים כמו כעס, כישלון, הצלחה
• אימון לפיתוח עמידה בזמנים
• אימון לפיתוח טכניקות לתכנון ולסדר
• אימון לפיתוח כישורים חברתיים
• אימון משותף להורה ולילד
הפעילות הקואורדינטיבית שמותאמת לו אישית תעזור לו לאזן את עצמו, הוא יקבל כלים איך לגרום לעצמו להתרכז ומה לעשות כדי לשחרר חוסר שקט. גם אתה ההורה תקבל כלים כיצד להתמודד עם ילדך. בנוסף, הפעילות בשיטת ™OCO תלמד את הילד לשלוט בגופו במצבים שונים, תשפר את תחושת הגוף שלו ואת הוויסות החושי שלו, את וויסות הכוח שלו, את התגובה שלו ואת היעילות האנרגטית שלו. הילד יתלונן פחות על שעמום ויהיה פחות עייף. בצד הלימודי, הילד יגלה יותר עניין ללמוד, תהיה לו מוטיבציה גבוהה יותר להצליח.
הפעילות היא פעילות פרטנית שנערכת לאחר האבחון שעורך ד”ר ורטהיים בשיטת OCO™. האווירה בפעילות היא נוחה, המשימות שניתנות לילד כתהליך למידה נשמרות בזיכרון טוב יותר, המידע נשלף מהר יותר, המידע במשימות מקושר לתכנים שלמד בעבר ובהווה. לעיתים הילד שותף בהגדרת המשימה. הילד נמצא בתנועה גופנית ונדרש ממנו לבצע במשולב משימות מחשבתיות. הילד לומד לבקר את עצמו ולשפר את יכולותיו גם ע”י בקרת עצמית. הילד לומד להתמודד תחת לחץ, ועם כישלונות והצלחות בתגובה רגשית תואמת.
בד”כ הילדים לא רוצים לסיים את הטיפול ושואלים בבית את הורים מתי מגיעים שוב למרכז ורטהיים.
מרבית ההורים מגיעים אלינו לאחר שעברו עם ילדם טיפולים שונים במסגרות שונות וכבר לאחר כמה מפגשים הם מדווחים של תחילת השינוי בילד שלהם.
מלבד השיפור בתפקודי הילד שמושג בעקבות הפעילות שיטת OCO™, הילד מקבל גם כלים פרקטיים מה לעשות שנייה לפני שהוא מאבד ריכוז, שנייה לפני שהוא מתחיל להפריע, כלים שמאפשרים לו להכניס את עצמו שוב לריכוז ולקשב.
בתקופה קצרה יחסית אנו משיגים שינויים תפקודיים ואיכותיים בתפקוד הילד בבית, בגן/בבית ספר, בחברה, שנשמרים לאורך זמן. שינויים שמייצבים גם את הילד רגשית.
כל המדריכים שלמו, בוגרי קורס מדריכי OCO™, נבחרו בקפידה ובעלי ניסיון וותק, בעלי יכולות להתחבר לסוגי הילדים השונים.

משובים

“לפני חודשים וחצי הופניתי אליך בהמלצתו החמה של ד”ר רפפורט בגלל לקויות למידה, הפרעת קשב ובעיית קואורדינציה שיש לביתי. הבת שלי אינטליגנטית אך עם פערים בלימודים. בסך הכל עברו חודשים וחצי והתוצאות לא מאחרות לבוא – היא מגיעה הביתה עם ציונים גבוהים במבחנים ובהכתבות, ציונים שלפני חודשים ספורים לא חלמתי שיהיו. וכן, הקריאה השתפרה מאוד. היא קוראת עם פסיקים ונקודות וכבר לא במהירות כמו קודם, ומבינה היטב את מה שהיא קוראת.
צריך להיות נוכח בשעורים כדי להבין מה קורה. השעורים מועברים בצורה מדהימה, ומן הצד ראיתי איך המדריכה נוגעת ומטפלת בכל הנקודות שבהם ביתי מתקשה.
לסיום אספר כי בכל יום שישי אני לוקחת אותה לפארק. יש שם אומגה. עד לפני שבוע, הרמתי אותה לאומגה, אך ביום שישי האחרון היא קפצה ועלתה לאומגה ללא עזרתי בדיוק כמו שכל הילדים האחרים עולים. בברכה ותודה על הטיפול המסור.” ת אמא 2014

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

 

תפריט נגישות

Call Now Button