עודף משקל
ילד בעל עודף משקל, שממעיט בתנועה גופנית ורוב השעות היום איננו בתנועה, סיכוייו לפתח מחלות של מבוגרים כמו סכרת, יתר לחץ דם, בעיות לב ועוד גבוהים יותר. הרופא בד”כ ממליץ שבנוסף לשינוי בתזונה כדאי לעשות ספורט ובעיקר פעילות אירובית. אנו נתקלים בילדים כאלו, שמוכנים לעשות ספורט אך, מסיבות שונות לא אוהבים פעילות אירובית שלרוב היא מונוטונית, לא מתמידים בחוג ספורט, או בפעילות וטוענים כי משעמם להם. במקרים רבים הסיבה האמתית היא חוסר בבסיס גופני -קואורדינטיבי שיאפשר לילד להשתלב עם בני גילו ולשחק איתם. חוסר הבסיס הגופני – קואורדינטיבי גורם לילד לתפקד בחוסר יעילות אנרגטית והוא מתעייף מהר. בנוסף הרבה פעמים הילדים צוחקים עליו, לא רק בגלל עודף המשקל אלא בגלל השילוב של עודף משקל ותנועות כבדות, ובמשחק ספורטיבי תגובות ופעולות גופניות לא תואמות. אנו מאמינים כי פעילות אירובית /ענף ספורט איננה סוג/אופי הפעילות הספורטיבית המתאימה לילד עם עודף משקל. על מנת לרדת במשקל צריך לשלב פעילות גופנית קואורדינטיבית ייחודית במתכונת שמתאימה לילד עם תכנים המתאימים לרמתו ובפעילות מגוונת שגם מאתגרת אותו חשיבתית ותנועתית.
הטיפול בילדים בעלי עודף משקל במרכז ורטהיים נעשה לאחר אבחון. הפעילות גורמת לילדים לרצות להיות פעילים גופנית, הן בזמן הפעילות במרכז ורטהיים והן בשעות הפנאי. בנוסף, מתפתח אצל הילדים דימוי עצמי גבוה, אמונה בגוף שלהם וביכולות שלהם, הם צוברים בטחון במיומנויות, המוטיבציה הפנימית להשתתף במשחקי ספורט עם הילדים עולה, חילוף החומרים משתפר, והמודעות לבריאות עולה. פעילות זו מפתחת אורח חיים בריא.
בדוק את ילדך
1. האם ילדך בעל משקל גבוה מהממוצע לבני גילו?
2. האם הוא מתנגד להשתתף בפעילות כמו טיול עם המשפחה, טיול כיתתי וכ”ו? או שהוא יוצא לפעילות אך יושב בצד?
3. האם הוא מתקשה לרכב על אופניים?
4. האם הוא מתקשה לשחק בכדור?
5. האם הוא לא משתתף באופן פעיל בשעורי חינוך גופני?
6. נרשם לחוג ספורט ואחרי כמה שעורים מתלונן ש”משעמם לי”, “קשה לי”?
7. יושב שעות רבות מול מסך ואוכל?
8. האם קיבלת המלצות מרופא /דיאטן לדיאטה עבור ילדך אך הוא לא משתף פעולה?
9. האם ילדך לא הולך לים /לבריכה כי הוא מתבייש ב”איך שהוא נראה”?
10. האם ילדך אוהב ספורט אך נמנע מלעשות ספורט?
11. האם ילדך הופנה לטיפול רגשי?
12. האם ילדך מזניח את עצמו בהיגיינה אישית ובלבוש ?
במידה וענית תשובה חיובית לפחות על 4 שאלות, כנראה שילדך בעל עודף משקל המשפיע על הדימוי העצמי שלו, על יכולות התפקוד שלו ועל היציבות הרגשיות שלו. לנו יש את הפתרון איך לגרום לו לזוז, ליצור לו מוטיבציה פנימית לתנועה גופנית-משמעותית, להגדיל את הפעילות הגופנית , להתמיד ובמקביל להתאמץ ולשמור על תזונה מאוזנת. בשלב ראשון מומלצת פעילות אישית קואורדינטיבית בשיטת OCO™ שמותאמת לו אישית לאחר אבחון על מנת ליצור לו את השילוב הרצוי בין ההבנה של חשיבות התנועה לבין פעילות עם גירויים תואמים לעיצוב הגוף דרך שינוי תפישה.
במידה והבעיות לא תטופלנה הוא יפתח עם השנים תסמינים נוספים הקשורים לתפקודים יום יומיים ובעיות יציבות רגשית.
הייחודיות שלנו
אנחנו בשיטת™ OCO יודעים, בעזרת אבחון מעמיק, לאתר את הקשיים שמובילים לחוסר תנועה שגורם לעלייה במשקל (לא תמיד זה תלוי רק בתזונה). אנחנו יודעים כיצד לאזן את חוסר התנועה ע”י פעילות ייחודית המשלבת גירויים גופניים-קואורדינטיביים-רגשיים וחשיבתיים. הפעילות הקואורדינטיבית שמותאמת אישית לילד, תעזור לו לאזן את עצמו. הוא יקבל כלים איך לגרום לעצמו להיות בתנועה מתוך דחף פנימי ואיך לשלב את התנועה כחלק מאורח החיים.
הפעילות היא פעילות פרטנית שנערכת לאחר האבחון שעורך ד”ר ורטהיים בשיטת OCO™. הפעילות הינה הדרגתית. הילד והמשפחה מקבלים ליווי צמוד במשך כל התקופה. הכלים שהילד ממקבל אצלנו מאפשרים לו בהמשך להשתלב בפעילויות קבוצתיות וספורטיביות. גם אתה ההורה תקבל כלים כיצד להתמודד עם ילדך ולהיות שותף לתהליך זה.
לתהליך הפעילות אצלנו יש הלשכות על יציבות רגשית של הילד דימוי עצמי ובטחון עצמי. בנוסף, הפעילות בשיטת ™OCO תלמד את הילד לשלוט בגופו במצבים שונים, תשפר את תחושת הגוף שלו ואת הוויסות החושי שלו, את וויסות הכוח שלו, את התגובה שלו ואת היעילות האנרגטית שלו. הילד יתלונן פחות על שעמום ויהיה פחות עייף.
כבר לאחר כמה מפגשים, ההורים והילדים מדווחים על שינוי התנהגותי ועל שיפור היציבות הרגשית. כל המדריכים שלנו, בוגרי קורס מדריכי OCO™, נבחר בקפידה ובעלי ניסיון וותק, בעלי יכולות להתחבר לסוגי הילדים השונים.
משובים
“הגענו אליך ד”ר ורטהיים בעקבות המלצה של הדיאטן. מה לא עשינו, כמה דיאטנים עברנו והבן שלי רק הולך ומשמין. הוא מתבייש אפילו ללכת לקנות בגדים. עברנו אצלך שינוי משפחתי. המודעות שלנו לחשיבות הפעילות הגופנית עלתה אנחנו בערב צועדים יחד אמא אבא ובן בשכונה, אני כבר לאחר חודשיים מבחינה בירידה במשקל, במוטיבציה ללכת ואפילו בחיוך ששב לפניו של בני. הדרך עוד ארוכה ואני מקווה שכולנו יחד, בעזרת התמיכה שלך והפעילות אצלך נצליח להגיע למטרה!”ש. אמא 2016
“הבת שלי אוהבת לאכול, היא מכירה את כל שמות הממתקים. היא חייכנית ומלאת שמחת חיים אבל בקושי יכולה ללכת. הגענו אליך לאחר שהיינו אצל המון מאמנים אישיים. לא ראיתי התקדמות אז עברנו מאחד לשני. השיטה שלך היא אחרת, היא גורמת לביתי לנוע, לתרגל תרגילים עם הנאה וצחוק שכל כך חשובים לה. היא לומדת בקצב שלה מיומנויות, מקבלת חיזוקים והשנה אף יצאה בפעם הראשונה לטיול עם הכיתה. אני מרגישה שאנחנו בדרך הנכונה” ט. אמא 2018
מידע נוסף שיכול לעניין אותך
משובים – הורים
ציטוטי הורים על קשיי הילד “הוא התרחק מפעילות גופנית ובמיוחד מספורט”…
הרחבת הידע
ידע הוא כוח ידע מאפשר להתמודד עם השינויים וליישם חידושים. מרכז…
הריון ולידה
את בהריון? יופי מזל טוב! בואי להצטרף לקבוצת פעילות אינטימית. פעילות…
משובים – התפתחות הילד
“הגענו אליך מהצפון הרחוק. ביתנו נולדה פגית והיא מוגדרת עם אחור…
כיתה א’
המעבר מהגן לכיתה א’ איננו רק שינוי מסגרת, אלא שינוי מהותי…
הצלחה בלימודים
על מנת ללמוד ולהצליח הילד זקוק לכמה תנאים בסיסיים. בשלות גופנית…
התפתחות הילד
כהורה אתה שואל את עצמך בוודאי לא פעם האם אני נותן…
עודף משקל
ילד בעל עודף משקל, שממעיט בתנועה גופנית ורוב השעות היום איננו…
נפילות וקלמזיות
ילד מסורבל (קלמזי), מרבה להיתקל וליפול בתנועה בכלל ובמשחק בפרט. תנועתו…
חוגי ספורט
אנו מאמינים שעל מנת שילדים יוכלו להתפתח בריא, הם חייבים להיות…
למידה “בדרכו שלו”
כל למידה – אם זו למידת תנועה חדשה או למידת מילה…
גמישות יתר וטונוס שרירים גבוה
גמישות יתר היא חלק מתופעה רחבה יותר שקשורה לרקמות הרכות בגוף…
טיפים להורים
על מנת לעזור לך ההורה לגדל ילד בריא בגופו-בנפשו-בחשיבתו ובחברותיות שלו…
בעיות התנהגות
בעיות התנהגות מטופלות בד”כ בטיפולים רגשיים ופסיכולוגיים. הספרות החדשה מצביעה כי…
עיכוב התפתחותי אחור שפתי
תינוקות וילדים שאינם מתפתחים בקצב הנורמטיבי, מאחרים בהתפתחות ההליכה/השפה, בביצוע מיומנויות…
חיברות
חיברות (סוציאליזציה) היא מרכיב חשוב בהתפתחות הילד. תהליך החיברות הוא תהליך…