חוגי ספורט
אנו מאמינים שעל מנת שילדים יוכלו להתפתח בריא, הם חייבים להיות פעילים כבר מגיל צעיר בחוגי ספורט שונים. אך האם כל חוג ספורט מתאים לכל ילד? איך תדע איזה חוג לבחור עבור ילדך?
האם רשמת את הילד למשל לחוג שחיה והוא לא התקדם כמו יתר הילדים? האם רשמת את ילדך לחוג כדורגל /כדורסל והוא אמר שמשעמם לו? או שילדך פורש סדרתי מחוגי ספורט?
בד”כ התפתחות והתקדמות בענף ספורט מבוססת על מאגר תנועתי שעליו ניתן “להלביש” מיומנויות ספורטיביות. במידה וילד, בשנות חייו הראשונות, לא קיבל גירויים לפיתוח מאגר תנועתי מגוון ורחב, הוא יתקשה לעמוד בקצב הלימוד והתרגול של המיומנויות בחוגי הספורט.
במקרים מסוימים הילד איננו בשל להשתתף בחוג בגלל חסכים וליקויים, בעיקר בתחום הקואורדינטיבי, שלא מאפשרים לו לקלוט את הנדרש, הוא לא יכול לעבד את המידע במהירות ולהוציא לפועל את המטלה התנועתית בהתאם לנדרש.
סיבה אחרת יכולה להיות בעיה בשמירה על שיווי משקל או הליכה/תנועה לא נורמטיבית שלא מאפשרת לו ללמוד מיומנויות בקצב הקבוצתי של בני גילו. אם הילד בעל עודף משקל המעכב את תנועתו או שגורם לו לנוע בצורה שונה מהאחרים, או שהוא מפחד מכדור, יתכן והוא נמנע לעשות כל פעילות גופנית בנוכחות ילדים אחרים ולכן פעילות בקבוצה איננה מתאימה לו. ויש עוד סיבות רבות אחרות.
אנחנו במרכז ורטהיים מתמחים בתופעה זו ויודעים לאחר עריכת אבחון למקד את שורש הבעיה, להתאים לילד את הפעילות המתאימה ובמידת הצורך להקנות לו את המאגר התנועתי הבסיסי. הפעילות הינה פעילות פרטנית שמותאמת לילד, לרמתו, ליכולותיו, מלמדת אותו את המיומנויות והתנועות מצופות מבני גילו תוך מתן חיזוקים והתקדמות בקצב האישי שלו.
ילדים שעוברים פעילות בשיטת OCO™ מסוגלים לאחר תקופה מוגדרת להשתלב בחוגי ספורט ובמשחקים בהפסקות עם בני גילם.
נתקלנו גם במקרים שילד שמאד אוהב ספורט עובר מחוג לחוג כיוון שלא מצא את החוג שבו סיכוייו להצליח יהיו הגבוהים ביותר. ילד כזה כדאי לכוון בהקדם, וכמה שיותר מוקדם, לפעילות בענף ספורט שאליו הוא הכי מתאים בנתוניו ובאישיותו וששם יהיו לו את מרבית הסיכויים להתמיד ולהצליח.על מנת לדעת זאת עליו מבדק קואורדינטיבי.
ישנה גם קבוצת ילדים-ספורטאים שמגיל צעיר מאד (4-5) מתאמנים בענף ספורט מסוים באופן אינטנסיבי ומתפתחים אצלם חסכים קואורדינטיביים שעלולים לפגוע בהם בעתיד הן בהתקדמות הישגיהם בענף הספורט והן בריאותית.
בדוק את ילדך
1. הילד אוהב ספורט ולא מוצא חוג מתאים לו?
2. האם ילדך נשאר בחוג ספורט חודשיים עד שלושה ועוזב?
3. האם הוא מתקשה לעמוד בקצב הלימוד של המיומנויות באימונים?
4. האם הוא מתקשה לשחות?
5. האם הוא מתקשה לרכב על אופניים?
6. האם הוא מתקשה לתפוס/לזרוק כדור? מפחד מכדור?
7. האם הילד מתקשה לבעוט בכדור?
8. האם הוא מרבה ליפול בזמן פעילות ספורטיבית?
9. האם מגיל צעיר מתאמן 3-5 פעמים בשבוע בענף ספורט אישי?
10. האם ילדך משתתף לאורך שנים בחוג ספורט בענף ספורט אחד בלבד?
11. האם הילד מתלונן על כאבים שונים בזמן הפעילות בחוג ספורט?
12. האם בזמן הפעילות בחוג הילד מתבטא: “קשה לי” משעמם”, יוצא הרבה לשירותים/לשתות?
13. האם הילד נמנע ממצבי תחרות/מגלה מצוקה רגשית/התנהגותית במצבי תחרות?
14. האם ילדך מתלונן על עייפות כתוצאה מפעילות גופנית מתונה?
במידה וענית תשובה חיובית לפחות על 5 שאלות, כנראה שילדך מתקשה בפעולות הדורשות קואורדינציה ולכן קשה לו ללמוד מיומנויות ספורטיביות ברמת בני גילו, או שילדך זקוק לפעילות קואורדינטיבית כאיזון גופני – רגשי.
אנחנו יודעים איך לתת לילד יסודות רחבים שיאפשרו לו להתפתח ברכישת מיומנויות ספורטיביות ולהשתתף לאורך זמן בחוגי ספורט. יסודות אלו משפרים אצל הילד גם את ביטחון העצמי,הדימוי העצמי והיציבות הרגשית.
בכדי שילדך יוכל להתמיד בחוגי ספורט ולמצות את הפוטנציאל שלו ולשמור על בריאותו אנו ממליצים שהוא יעבור אבחון קואורדינטיבי מקיף בשיטת OCO™, ולאחר מכן תותאם לו הפעילות המתאימה ביותר עבורו. בצורה כזו הוא יתקדם יסגור פערים ולאחר תקופה יוכל להשתלב בחוגי ספורט עם בני גילו. במידה והבעיות לא תטופלנה יתכן והוא יימנע כליל מפעילות ספורטיבית.
במידה והילד מתאמן באינטנסיביות בענף ספורט מגיל צעיר ולא מקבל העשרה קואורדינטיבית, יש סיכוי גדול שהוא ייעצר בהתקדמות הישגיו בענף הספורט, לא ימצא את הפוטנציאל שלו, יהיה מתוסכל ואולי אף יפרוש מקדם. לילד כזה יש גם סיכוי גבוה יותר לפציעות ובעתיד יגיע כנראה גם לטיפולים פרא-רפואיים ופסיכולוגיים!!
הייחודיות שלנו
אנחנו בשיטת™ OCO יודעים, בעזרת אבחון מעמיק, לאתר את מגוון היכולות הקואורדינטיביות של הילד ואת רמתן. למעלה מ-20 שנה אנחנו מתמחים בטיפול ייעודי בחסכים קואורדינטיביים ויש לנו הצלחות רבות. אנחנו בעלי יכולת להתאים לילד את הפעילות הספורטיבית בענפי הספורט לאחר עריכת בדיקות התאמה שונות. בעזרת הפעילות בשיטת ™OCO הילדים רוכשים בסיס בריאותי-מניעתי שמאפשר להם לפעול באיזון ולהיפצע פחות.
ילדים לאחר פציעות ספורט, שעברו אבחון ופעילות במרכזנו, שוקמו ללא התערבויות רפואיות חודרניות וחזרו להתאמן והגיעו אף להישגים ספורטיביים.
הפעילות הקואורדינטיבית בשיטת ™OCO היא פעילות פרטנית שמותאמת לילד אישית. פעילות שתגרום לו לפתח מוטיבציה פנימית להתמיד באימון, ללמוד מהר יותר מיומנויות, לגשר על פערים שנבעו מהחסכים ולהתאמן גם עצמאית. גם אתה ההורה תקבל כלים כיצד לבחור ולבחון עבור ילדך את חוג הספורט/המדריך המתאים ביותר עבורו.
בנוסף, הפעילות בשיטת ™OCO תלמד את הילד לשלוט בגופו במצבים שונים, תשפר את תחושת הגוף שלו, את סדר הפעולות, ההתארגנות, הראיה מרחבית, ההתמצאות, החשיבה המהירה, עמידה בזמנים. הילד לומד לבקר את עצמו ולשפר את יכולותיו גם ע”י בקרת עצמית. הילד לומד להתמודד תחת לחץ, ועם כישלונות והצלחות בתגובה רגשית תואמת. הוא יהיה מסוגל לתפקד איכותית במצבים משתנים וכך תיווצר אצל הילד פעילות ספורטיבית משמעותית. לפעילות בשיטה יש גם השפעות נלוות על הצד הלימודי: הילד יגלה רצון ללמוד, יהיה יותר מרוכז, יצירתי, תהיה לו מוטיבציה גבוהה יותר להצליח.
בד”כ הילדים לא רוצים לסיים את הטיפול ושואלים בבית את הורים מתי מגיעים שוב למרכז ורטהיים.
לאחר תקופת פעילות מוגבלת הילדים משתלבים בחוגי ספורט במסגרות שונות, הולכים בכיף, מתמידים לאורך השנה/ים, ומגוון תפקודיהם משתפר.
כל המדריכים שלנו, בוגרי קורס מדריכי OCO™, נבחר בקפידה ובעלי ניסיון וותק, בעלי יכולות להתחבר לסוגי הילדים השונים.
משובים
“הילד קיבל חגורה שחורה רק בזכות הפעילות אצלכם” ש. אמא 2018
“בזכות הטיפול הילד משתתף בחוג כדורסל עם בני גילו” ג. אמא 2017
“הילד כבר לא שוער, הוא הפך לשחקן בקבוצת הילדים בהפסקות” ס. אמא 2016
“בזכותך הילד התקדם” ב. אבא 2015
מידע נוסף שיכול לעניין אותך
הריון ולידה
את בהריון? יופי מזל טוב! בואי להצטרף לקבוצת פעילות אינטימית. פעילות…
משובים – התפתחות הילד
“הגענו אליך מהצפון הרחוק. ביתנו נולדה פגית והיא מוגדרת עם אחור…
חיברות
חיברות (סוציאליזציה) היא מרכיב חשוב בהתפתחות הילד. תהליך החיברות הוא תהליך…
גמישות יתר וטונוס שרירים גבוה
גמישות יתר היא חלק מתופעה רחבה יותר שקשורה לרקמות הרכות בגוף…
כיתה א’
המעבר מהגן לכיתה א’ איננו רק שינוי מסגרת, אלא שינוי מהותי…
עיכוב התפתחותי אחור שפתי
תינוקות וילדים שאינם מתפתחים בקצב הנורמטיבי, מאחרים בהתפתחות ההליכה/השפה, בביצוע מיומנויות…
הרחבת הידע
ידע הוא כוח ידע מאפשר להתמודד עם השינויים וליישם חידושים. מרכז…
טיפים להורים
על מנת לעזור לך ההורה לגדל ילד בריא בגופו-בנפשו-בחשיבתו ובחברותיות שלו…
נפילות וקלמזיות
ילד מסורבל (קלמזי), מרבה להיתקל וליפול בתנועה בכלל ובמשחק בפרט. תנועתו…
בעיות התנהגות
בעיות התנהגות מטופלות בד”כ בטיפולים רגשיים ופסיכולוגיים. הספרות החדשה מצביעה כי…
חוגי ספורט
אנו מאמינים שעל מנת שילדים יוכלו להתפתח בריא, הם חייבים להיות…
משובים – הורים
ציטוטי הורים על קשיי הילד “הוא התרחק מפעילות גופנית ובמיוחד מספורט”…
למידה “בדרכו שלו”
כל למידה – אם זו למידת תנועה חדשה או למידת מילה…
הצלחה בלימודים
על מנת ללמוד ולהצליח הילד זקוק לכמה תנאים בסיסיים. בשלות גופנית…
התפתחות הילד
כהורה אתה שואל את עצמך בוודאי לא פעם האם אני נותן…
עודף משקל
ילד בעל עודף משקל, שממעיט בתנועה גופנית ורוב השעות היום איננו…